Hva skjer framover?
Aktivitetskalenderen er nå oppdatert med de aktiviteter som er fastsatt så langt, det vil si PFT-kvelder, årsmøte og styremøter.
Aktiviteter som klubbkvelder, klubbhelger, dugnader og eventuelle andre aktiviteter vil bli publisert etter hvert som datoer og program blir bestemt.
Legg spesielt merket til at det så langt er bestemt fire datoer for Klubb-PFT teori, og at den første av disse blir den 5. februar.
Forside – statisk del
Nedre Romerike Flyklubb, NRF eller NRFK, ble stiftet i 1955, og har status som et idrettslag innenfor Norges Luftsportforbund. Klubben ledes av et valgt styre, og drives av dyktige, utnevnte fagsjefer som sikrer et profesjonelt miljø med sikkerhet i høysetet.
Mer enn 2/3 av medlemsmassen har flysertifikat, og en av klubbens viktigste oppgaver er å gjøre det mulig for medlemmene å fly, men like viktig er det å skape et miljø der flyinteressen kan dyrkes og erfaringer utveksles. Klubben har egen flyskole og sørger for både begynneropplæring og videregående opplæring. Klikk på bildene for å lese om klubben, flyene eller flyskolen.
|
– Klubb-PFT den 13.02.2025 19:00 - 21:00
– Klubb-PFT den 26.02.2025 19:00 - 21:00
– Klubb-PFT den 05.03.2025 19:00 - 21:00
– Styremøte den 05.03.2025 19:00 - 21:00
Bruk av klubbens fly på islagte vann
I henhold til SOP – med appendix Vinteroperasjoner – så tillates ikke bruk av flyene på ikke-godkjente landingsplasser uten skriftlig aksept fra operativ leder.
For oss er det gjerne Storsjøen og Vermundsjøen som er mest aktuelle på vinteren. Merk at slik tillatelse kun kan gis for flyging med våre høyvingende fly; Cub, Cessna 172 og Birddog.
Grunnet lav propellklaring tillates ikke Aquila benyttet på gressbaner og isbaner. Høye brøytekanter er også ofte en ekstra utfordring med lavvingede fly.
SMS til 913 22 795.
Tips for sikker vinterflyging i Norge
Tips for sikker flyging om vinteren kan lastes ned fra Dokumentarkivet under menyvalg «Operasjonelle prosedyrer, klubbhåndbøker, booking» eller ved å klikke på linkene nedenfor.
Informasjon til de som flyr Aquila
Det har vært rapportert enkelte tilfeller av røff gange på kald motor og også stort RPM-dropp under ground check. For å unngå unødig slitasje på motor, og også unngå unødvendige kanselleringer og anmerkninger, så husk på følgende:
– Hvis motoren går røft etter oppstart, øk turtallet forsiktig til motoren går jevnt. Se spesielt etter om en sylinder har mye lavere EGT enn de andre, da det indikerer at denne ikke tenner skikkelig ennå. Generelt bør vi også unngå å kjøre for lenge på tomgang eller lavt turtall, prøv heller å opprettholde over 1000 rpm under bakkeoperasjoner.
– Hvis det er større turtallsdropp enn 150 rpm under ground check, gjør følgende:
1. Sett tenningsbryteren tilbake til BOTH.
2. Kjør motoren på 2000 rpm i minimum et halvt minutt
3. Gå tilbake til 1700 rpm og gjenta ground check-prosedyren
Ikke fortsett å kjøre på én tenningskurs. Dette medfører at de pluggene som ikke tenner, soter ned mer og man kan også «oversvømme» motoren med uforbrent fuel. Hvis det pågår lenge nok kan motoren stanse og den er da vanskelig å starte igjen.
Måten å starte på vil da være å sette full throttle og kjøre starteren inntil motoren starter. Respekter begrensningen på ti sekunder, husk to minutter pause mellom hvert startforsøk, og reduser throttle umiddelbart når motoren starter.
Ny (Oppdatert) versjon av Klubbhåndboka
Klubbhåndboka er nå kommet i ny versjon (Versjon 18, datert 16.04.2024)
Endringen gjelder vedlegg 4 (Medlemmer av styrets
hoved- og varamedlemmer, iht. valg under
årsmøtet 2024)
Den nye versjonen kan lastes ned fra Dokumentarkivet eller ved å klikke på linken nedenfor:
Klubbhåndbok
Ønsker du adgang til HemsWX
En endring i WordPress har ført til at funksjonen på hjemmesiden for å be om tilgang til HemsWX ikke virker. Derfor oppfordre vi de som ønsker slik tilgang om inntil videre å sende en epost til Thomas Berg.
Luftsportsområdene er døde – Leve luftsportsområdene
Fra NLFs nyhetsbrev for desember -23 har vi sakset denne meldingen:
Luftsportsområdene som har vært publisert i AIP ENR 5.5 og gitt luftsportsutøvere adgang til kontrollert luftrom ble borte fra 1. desember. Luftsportforbundet har nå søkt om etablering av fareområder med samme fysiske utstrekning som Luftsportsområdene hadde. Det er laget en mal for avtale mellom NLF og Avinor flysikring AS som gjør at den praksisen man hadde i Luftsportsområdene kan videreføres i de nye fareområdene. Det er også laget en sikkerhetsanalyse av operasjonene, som viser at sikkerheten ivaretas ved bruken av fareområdene.
Fareområdene som erstatter Luftsportsområdene i Oslo og Farris TMA er nå etablert. Avtalen om bruk av disse områdene er ennå ikke godkjent av Luftfartstilsynet og de nye fareområdene kan akkurat nå bare benyttes for enkeltflygninger som får dem aktivert pr flyradio. NLF forventer at avtalene, som muliggjør samme praksis som før, blir godkjent i god tid før sesongen 2024. Fareområder med tilhørende avtaler for de øvrige Luftsportsområdene forutsetter vi at er på plass til sesongen 2024.