Viktig melding om medlemskontingenten for 2025 og booking av fly

Luftsportforbundet har nå sendt ut alle fakturaer for medlemskontingent for 2025. Litt avhengig av når de ble sendt ut kan forfallsdato ha vært litt forskjellig, men de fleste har betalingsfrist 31. januar. Noen fakturaer som ble sendt ut i november/desember i fjor hadde forfall senest 31. desember.

Varsel om faktura skal være sendt pr. epost til alle som har registrert epostadresse i NLFs systemer. Når NLF registrerer betalingen din blir medlemsregisteret oppdatert og transaksjon blir sendt til myWebLog, som normalt blir oppdatert i løpet av et par timer.
Hvis du mener at fakturaen er feil, må du kontakte Medlemsservice hos Norges Luftsportforbund snarest mulig. Hvis du ikke skulle ønske å fortsette som medlem hos oss ber vi om at du melder deg ut av klubben i stedet for bare å la fakturaen ligge. Eventuell utmelding kan du registrere i minidrett.no, eller du kan sende en epost til meg eller til Luftsportforbundet.
 
Hvis du av en eller annen grunn har problemer med å gjennomføre betalingen kan du kontakte meg pr. epost, så kan jeg sende deg de nødvendige fakturadetaljene slik at du kan betale i bank eller med nettbank. Har du ikke epostadressen min finner du den i kontaktlista på klubbens hjemmeside.
 
Som kjent er betalt kontingent et krav for å benytte klubbens fly, både som selvstendig pilot, instruktør og som elev.
myWebLog sjekker om kontingenten er betalt før booking godkjennes, og det betyr at når du ønsker å booke fly er det viktig at kontingenten er betalt. Dette gjelder selv om fakturaen har forfall senere enn 20. januar.
 
Vær oppmerksom på at klubbens egenandelsforsikring ikke gjelder hvis kontingenten ikke er betalt, så dette er nok en grunn til å sørge for at alt er i orden før du begir deg opp i lufta.
 
Arne Einar Berg

Hva skjer framover?

Aktivitetskalenderen er nå oppdatert med de aktiviteter som er fastsatt så langt, det vil si PFT-kvelder, årsmøte og styremøter.
Aktiviteter som klubbkvelder, klubbhelger, dugnader og eventuelle andre aktiviteter vil bli publisert etter hvert som datoer og program blir bestemt.
Legg spesielt merket til at det så langt er bestemt fire datoer for Klubb-PFT teori, og at den første av disse blir den 5. februar.

Forside – statisk del

Nedre Romerike Flyklubb, NRF eller NRFK, ble stiftet i 1955, og har status som et idrettslag innenfor Norges Luftsportforbund. Klubben ledes av et valgt styre, og drives av dyktige, utnevnte fagsjefer som sikrer et profesjonelt miljø med sikkerhet i høysetet.
Mer enn 2/3 av medlemsmassen har flysertifikat, og en av klubbens viktigste oppgaver er å gjøre det mulig for medlemmene å fly, men like viktig er det å skape et miljø der flyinteressen kan dyrkes og erfaringer utveksles.
Klubben har egen flyskole og sørger for både begynneropplæring og videregående opplæring.
Klikk på bildene for å lese om klubben, flyene eller flyskolen.

       

Klikk her for å registrere deg som medlem.

Fra aktivitetskalenderen:
–  Akroteorikurs nr. 35 den 01.02.2025 - 02.02.2025  Hele dagen 
–  Styremøte den 04.02.2025  19:00 - 21:00 
–  Klubb-PFT den 05.02.2025  19:00 - 21:00 
–  Klubb-PFT den 13.02.2025  19:00 - 21:00 
–  Klubb-PFT den 26.02.2025  19:00 - 21:00 
 
—————————

Bruk av klubbens fly på islagte vann

I henhold til SOP – med appendix Vinteroperasjoner – så tillates ikke bruk av flyene på ikke-godkjente landingsplasser uten skriftlig aksept fra operativ leder.

For oss er det gjerne Storsjøen og Vermundsjøen som er mest aktuelle på vinteren. Merk at slik tillatelse kun kan gis for flyging med våre høyvingende fly; Cub, Cessna 172 og Birddog.

Grunnet lav propellklaring tillates ikke Aquila benyttet på gressbaner og isbaner. Høye brøytekanter er også ofte en ekstra utfordring med lavvingede fly.

SMS til 913 22 795.

Beste hilsen
Helge Storflor
NRFK Ops.
 

Tips for sikker vinterflyging i Norge

Tips for sikker flyging om vinteren kan lastes ned fra Dokumentarkivet under menyvalg «Operasjonelle prosedyrer, klubbhåndbøker, booking» eller ved å klikke på linkene nedenfor. 

 

Informasjon til de som flyr Aquila

Det har vært rapportert enkelte tilfeller av røff gange på kald motor og også stort RPM-dropp under ground check. For å unngå unødig slitasje på motor, og også unngå unødvendige kanselleringer og anmerkninger, så husk på følgende:

– Hvis motoren går røft etter oppstart, øk turtallet forsiktig til motoren går jevnt. Se spesielt etter om en sylinder har mye lavere EGT enn de andre, da det indikerer at denne ikke tenner skikkelig ennå. Generelt bør vi også unngå å kjøre for lenge på tomgang eller lavt turtall, prøv heller å opprettholde over 1000 rpm under bakkeoperasjoner.

– Hvis det er større turtallsdropp enn 150 rpm under ground check, gjør følgende:
1. Sett tenningsbryteren tilbake til BOTH.
2. Kjør motoren på 2000 rpm i minimum et halvt minutt
3. Gå tilbake til 1700 rpm og gjenta ground check-prosedyren

Ikke fortsett å kjøre på én tenningskurs. Dette medfører at de pluggene som ikke tenner, soter ned mer og man kan også «oversvømme» motoren med uforbrent fuel. Hvis det pågår lenge nok kan motoren stanse og den er da vanskelig å starte igjen.
Måten å starte på vil da være å sette full throttle og kjøre starteren inntil motoren starter. Respekter begrensningen på ti sekunder, husk to minutter pause mellom hvert startforsøk, og reduser throttle umiddelbart når motoren starter.

NRF Flyskole – Påmelding til Akroteorikurs nr 35, helgen 1. – 2. februar 2025 på Kjeller flyplass

Målgruppe er både erfarne og uerfarne piloter enten du vil gjennomføre en full akroutsjekk eller kun ta et forkortet kurs i unormale stillinger og spinn.

Teorikurset går over to dager og avsluttes med eksamen siste dag. Pris 1.500 kroner for NRF medlemmer og 2.000 kroner for andre. Elever fra tidligere kurs kan repetere kurset gratis. Betalingsinformasjon sendes ut sammen med timeplan før kursstart. Lærebok (Akroflyging av Knut Lande) kan nå anskaffes som ebok eller papirutgave.

Papirutgaven kan kjøpes her, eller  digitalt på Apple Books eller på Google Play Books. Læreboken bør gjennomleses før kurset.

Den praktiske utdanningen ved Nedre Romerike Flyklubb (NRF) foregår normalt på CAP 10C som er flyskolens primære akroskolemaskin. Noen få piloter foretrekker likevel å ta den praktiske utdanningen på Saab Safir.

Kurset i unormale stillinger og spin er normalt på 2 – 3 flytimer og full akroutsjekk på 10 flytimer. Gjeldende timepris for CAP 10 er kr 2.220,- og timepris for Saab Safir er kr 2.400,-. Dersom du senere ønsker modellutsjekk på CAP10 for å kunne leie flymaskinen må du da først gjennomgå en halehjulsutsjekk.

Utdanningen til akro skal foregå etter Part.FCL.800 (Subpart I. Additional Rating) hvor det kreves minimum 30 timer som fartøysjef etter utstedelse av sertifikat.

Påmelding eventuelle spørsmål pr. email: idyrdal@online.no /mob Tlf. 920 48 034

Ivar Dyrdal
NRF – Assisterende skolesjef

Norges største flyklubb!