Vask bugs!

En god ting kan ikke gjentas for ofte heter det, og denne gangen gjelder det oppfordringen fra operativ leder om å vaske vekk bugs og tørke vekk olje etter avsluttet flytur. Alle må faktisk kunne bruke fem minutter på dette! For de som trenger bruksanvisning, så kommer den på nytt her:

Ruter: Ikke bruk papir på perspex, det vil lage riper. Vask med vann eller vindusspray og en fille, evt. med en håndflate (uten ringer på) og tørk til slutt godt med en ren bomullsfille. Med en ren frontrute slipper du å lure på om det er annen trafikk eller bugs du ser!

Metall og duk: Bruk en våt fille som eventuelt kan dynkes i mildt såpevann. Dra kjapt over først, vent et minutt mens insektlikene bløter seg opp og gnukk deg så rundt flyet til alt er rent og pent. Ta en runde på propellen også, og husk å gnukke baksiden av den – det er der insektene blir sugd fast.

Underside: Tørk oljefilm og eksos under cowling, på hjullegger etc. med de godt brukte fillene du finner.

Før du går fra flyet, sjekk at alt er slik du selv ville ønsket å overta det: Rent, ryddig i cockpit og setebelter lagt pent i setet.

Filler, svamper og bøtte står i hver hangar, og nytt av året er at det nå er lagt to pusseskinn i kofferten til hvert fly, det ene skal kun benyttes på vinduene, det andre er til skroget.

Belønning: Neste gang kommer du forhåpentlig til et innbydende fly! Ser ikke flyet ut, så har du min velsignelse til å sende en vennlig påminnelse om insektvask på sms til forrige fartøysjef.

Helge Storflor
Operativ leder