Flykonkurranser – på tide med en gjenopplivning?

Jeg var på Kjeller på Flydagen, og så det hav av mennesker som bivånet alt man kunne tenke seg. Både i luften og på bakken. For en interesse, for et potensiale!

På Geiteryggen lørdag den 27. mai skal det være Norgesmesterskap i presisjonsflyging. På forespørsel om noen fra Nedre Romerike Flyklubb skulle være med viste det seg at dette var noe man ikke viste om

En kar som satt ute foran klubbhuset, han tilhørte Ørsta -Volda Flyklubb, sa han kanskje skulle melde seg på, men det var bare for Bergensere sa han. Skal vi ta opp hansken?

Det var på nytt å gå i tenkeboksen, jeg har forsøkt hos Oslo og Drammen flyklubber for å skape interesse, men så langt uten synderlig resultat.

Jeg forsøker å skape liv igjen.

Slike aktiviter kan genere nye medlemmer, skape større aktivitet, et bredt felleskap, og tro på at du også har noe i deg som kan spire å gro i et flymiljø for alle. Flymiljøet kan være en sikkerhetsventil til livet forøvrig, et sted å lade batteriene. Vokser klubben, vokser miljøet.

I seksti- og syttiårene var flykonkurranser på topp. Masse flygning, masse medlemmer. Det var Klubbmesterskap, Norgesmesterskap og Nordiske mesterskap der vi fløy til Sverige, Danmark og Finland, gjerne med følge.

Jeg husker først og fremst Asbjørn Føsker, en flott representant for Nedre Romerike Flyklubb, men også Erling Skogvoll og Steiner Vik. Vi konkurrerte alle som gode venner, og miljøet tok farge av det.
Nedre Romerike Flyklubb arrangerte uttallige Norgesmesterskap, og også Nordisk mesterskap det året dignitærer fra Europa kom for å bivåne, og for å se om de kunne lage verdensmesterskap av dette.

Nedre Romerike Flyklubb arrangerte flygingen med toppkarakter. Festen etterpå ble litt annerledes…..

Med utallige mesterskap, klubbmesterskap, norgesmester i mange år og kronprins Haralds pokal til beste flyger uansett klasse – Luftforsvaret stilte i egen proff klasse, føler jeg at jeg har noe å bidra med, høyne aktiviteten og å bidra til et klubbmiljø en flyklubb verdig.

Dersom det er interessant stille jeg gjerne opp på en klubbkveld å prate litt om dette, kanskje starte en gruppe og følge det opp.

Med vennlig hilsen
Gunnar Eigil Støltun, nå 85

Bilder:
Øverst til venstre: Gunnar og Cardinalen
Øverst til høyre: Norges tropp i Nordisk Mesterskap i Danmark
To nederste (Venstre og høyre): Noe av forfatterens imponerende premiesamling